Bibliografia

cropped-banner-libros

Obrim una nova pestanya. Pretenem compartir amb vosaltres tots aquells recursos bibliogràfics que ens semblen interessants per a Educar la Interioritat.

 

(1) de Ahumada, Laia

Espirituals sense religió

Fragmenta Editorial, 2015

coberta-espirituals

«Espirituals sense religió» és un llibre d’entrevistes a persones espirituals que viuen la seva espiritualitat al marge, o a la frontera, de la religió, que li dediquen un temps, la tenen verbalitzada i, sobretot,  encarnada, és a dir n’han fet acció i contemplació.

Per a continuar llegint aquí

(2) Inês Castel-Branco

Respira

Fragmenta, Barcelona, 2015 (Petit Fragmenta, 2)

Respira llibre 1 (1)

RESPIRA és un llibre que parteix d’una situació molt quotidiana: hi ha un nen que no pot dormir, s’aixeca i ho diu a la mare. Ella podria haver-lo portat al llit i haver-li cantat una cançó o explicat un conte. Segurament ho haurà fet, altres vegades. Aquest cop, però, ha decidit ensenyar-li a respirar.

Per a continuar llegint aquí...

(3) Ruiz, Miguel.

Los cuatro acuerdos

Editorial Urano. Barcelona, 1988.

cuatro_acuerdos

Assaig basat en la saviesa dels antics toltecas que fa una proposta per a trobar la llibertat personal a partir de quatre senzills principis. Aquests són: ser impecable amb les teves paraules, no prendre’s res personalment, no fer cap mena de suposicions i donar sempre el millor d’una mateixa. L’autor defensa que per assolir aquests acords només cal emprar tot el poder que ja tenim.

El coneixement tolteca sorgeix de la mateixa unitat esencial de la veritat de la que parteixen totes les tradicions sagrades del món. Tot i que no és una religió, respecta a tots els mestres espirituals que han ensenyat a la terra. Si bé abraça l’esperit, resulta més precís descriure´l com una manera de viure que es distingeix pel seu fàcil accés a la felicitat i l’amor.

Miguel Ruiz ens proposa en aquest llibre un senzill procediment per eliminar totes aquelles creences heredades que ens limiten i substituir-les per altres que responguin a la nostra realitat interior i ens condueixin a la llibertat.

Fa milers d’anys els toltecas eren coneguts a tot el sud de Mèxic com “dones i homes de coneixement”. Els antropòlegs els han definit com una nació o una raça, però de fet eren científics i artises que varen formar una societat per estudiar i conservar el coneixement espiritual i les pràctiques dels seus avantpassats.

La conquesta europea, unida a un agressiu abús del poder personal per part d’alguns aprenents, va fer que es veiessin forçats a amagar la seva saviesa ancestral i a mantenir la seva existència en l’obscuritat. Per sort, el coneixement tolteca fou conservat i transmès de generació en generació per distints llinatges. Ara, Miguel Ruiz, del llinatge dels Guerrers de l’Àliga, comparteix amb nosaltres els profunds ensenyaments dels toltecas. Bon viatge interior!

(4) Carpena, Anna.

Com et sents? Educació socioemocional dels cinc als dotze anys.

Eumo editorial. Vic, 2012.

anna carpena Aquest llibre dóna les eines perquè les persones amb responsabilitat educativa puguin incorporar la dimensió emocional en l’educació dels infants.

 

 

 

 

 

(5) Manzanos, Josean

Bypass hacia la interioridad.

Luis Vives (EDELVIVES), 2016

Bypass (en anglès) és una paraula que en anglès significa «aquella via alternativa de comunicació que s’instal·la en un sistema per evitar un bloqueig». En aquesta accepció descansa la intenció d’aquest llibre que proposa un itinerari perquè els pares i les mares al costat dels fills treballin la interioritat en la quotidianitat de la llar. Ja no és temps de camins estrets sinó de nous recorreguts dissenyats com circumval·lacions que enriqueixin l’actual paisatge interior dels nens i joves. Vivim un moment històric radicalment diferent que ens obliga a obrir alternatives als camins fins ara transitats. El viscut fins ara, tot i haver estat necessari, ha de ser transformay i dilatat cap a una experiència de més abast que connecti també amb les noves formes de ser i sentir-se avui familia.En aquest llibre es presenta un aprenentatge «envolvent», és a dir, una forma d’experimentar diàriament un camí interior integrador i en moviment, que permeti a cada família viure la vida com instants infinits de plenitud. Per realitzar aquest aprenentatge, caldrà recòrrer gairebé cinquanta vies d’accés, connectades a les estacions de l’any, des de set claus d’experimentació: l’atenció plena (mindfulness), la percepció silenciosa, la respiració conscient, la consciència corporal, la integració emocional, .. .