Cine-Fòrum amb “EL GUERRERO PACÍFICO”

el guerrero pacífico_27_11_2015

El guerrero pacífico (Peaceful warrior) és una pel·lícula germano-nord-americana de 2006 dirigida per Víctor Salva i protagonitzada per Scott Mechlowicz i Nick Nolte. Està basada en el llibre “El camí del guerrer pacífic” de Donen Millman, un ex atleta, mestre d’arts marcials, entrenador i catedràtic universitari.

Aquesta pel·lícula és com una paràbola, fins i tot podríem dir, una rondalla, que pretén comunicar el que realment importa en la vida, i com es diu en un moment de la pel·lícula: “Pots triar entre viure la vida com una víctima o de qualsevol altra manera que et proposis”. Perquè el secret està a viure intensament el moment present. El passat ens porta depressió; el futur ansietat. Només el present és on podem “romandre-hi”, on, de fet, residim. No hi ha un altre temps real.

El “guerrer pacífic” és qualsevol persona que ha de lliurar una guerra contra tot allò que li treu de la realitat i que, per això, li fa patir. “Has de treure les escombraries mentals, que és tot aquell pensament que et distregui del que realment importa: estar present plenament en aquest moment, aquí, ara”.

La bona notícia és, que aquesta guerra es guanya no fent res. No és més que caure en el compte. Adonar-se’n… i per a això no cal caminar molt, ni fer moltes coses, simplement: veure la Veritat que som.

Convidar a veure aquesta pel·lícula és convidar a adonar-nos i a experimentar que “quan per fi aconsegueixis viure el present, et sorprendrà tot el que pots fer i el bé que ho fas”.

Recorda: divendres 27 novembre 2015 a les 19.30h a l’Ateneu l’Harmonia.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s