Los cuatro acuerdos (Bibliografia)

Los cuatro acuerdos (Miguel Ruiz)

Editorial Urano. Barcelona, 1988

Assaig basat en la saviesa dels antics toltecas que fa una proposta per a trobar la llibertat personal a partir de quatre senzills principis. Aquests són: ser impecable amb les teves paraules, no prendre’s res personalment, no fer cap mena de suposicions i donar sempre el millor d’una mateixa. L’autor defensa que per assolir aquests acords només cal emprar tot el poder que ja tenim.

El coneixement tolteca sorgeix de la mateixa unitat esencial de la veritat de la que parteixen totes les tradicions sagrades del món. Tot i que no és una religió, respecta a tots els mestres espirituals que han ensenyat a la terra. Si bé abraça l’esperit, resulta més precís descriure´l com una manera de viure que es distingeix pel seu fàcil accés a la felicitat i l’amor.

Miguel Ruiz ens proposa en aquest llibre un senzill procediment per eliminar totes aquelles creences heredades que ens limiten i substituir-les per altres que responguin a la nostra realitat interior i ens condueixin a la llibertat.

Fa milers d’anys els toltecas eren coneguts a tot el sud de Mèxic com “dones i homes de coneixement”. Els antropòlegs els han definit com una nació o una raça, però de fet eren científics i artises que varen formar una societat per estudiar i conservar el coneixement espiritual i les pràctiques dels seus avantpassats.

La conquesta europea, unida a un agressiu abús del poder personal per part d’alguns aprenents, va fer que es veiessin forçats a amagar la seva saviesa ancestral i a mantenir la seva existència en l’obscuritat. Per sort, el coneixement tolteca fou conservat i transmès de generació en generació per distints llinatges. Ara, Miguel Ruiz, del llinatge dels Guerrers de l’Àliga, comparteix amb nosaltres els profunds ensenyaments dels toltecas. Bon viatge interior!

cuatro_acuerdos

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s