La veritat sense camins

Foto 18-10-14 10 47 27

El Miracle (Solsonès)

“La Veritat és una terra sense camins” (Jiddu Krishnamurti, 1895-1986)

Aquest text, d’un dels grans savis del segle XX, pot servir per adonar-nos que l’atenció ens revela la veritat del que és. Només cal estar en el moment present. No cal anar enlloc, ni buscar a algú altre. Senzillament donar-nos-en compte.

“Pot un mateix, doncs, donar-se compte de la veritat instantàniament, sense preparació? Jo dic que sí, i no per alguna fantasia de la meva part, per alguna il·lusió; feu amb això un experiment psicològic, i ho veureu.

Preneu qualsevol repte, qualsevol petit incident, no espereu alguna gran crisi, i vegeu com reaccioneu davant seu. Adoneu-vos d’això, de les vostres respostes, de les vostres intencions, de les vostres actituds, i les comprendreu, comprendreu el contingut de la vostra ment. Us asseguro que podeu fer-ho instantàniament si dediqueu a això tota la vostra atenció.

És a dir, si busqueu el ple sentit del vostre rerefons, ell rendeix la seva significació; i llavors descobriu d’un sol cop la veritat, la comprensió del problema.

La comprensió, per cert, sorgeix de “l’ara”, del present, que sempre és atemporal. Encara que pugui ser demà, segueix sent “l’ara”; i si us enganyeu, volent diferir i preparar-vos per rebre demà el que és, us impediu a vosaltres mateixos, comprendre el que és, ara.

Podeu comprendre a l’instant el que és ara. Però per comprendre el que és, heu d’estar lliures de pertorbació, de distracció; i dedicar-hi la vostra ment i cor. Això ha de ser el vostre únic interès en aquell moment, completament.

Llavors el que és, us ofereix la seva plena fondària, el seu ple significat, i així us lliureu del problema. “

Font: La Llibertat Primera i última
Jiddu Krishnamurti

Un pensament sobre “La veritat sense camins

Deixa un comentari